Hristina Marinova ā€“ Bulgārija šŸ‡§šŸ‡¬

BRÄŖVPRĀTÄŖGAIS DARBS, TAS IR PAR MANI!

Es esmu Hristina Marinova no Ruses pilsētas Bulgārijā. Man ir 73 gadi, un es esmu Pensionāru savienÄ«bas reÄ£ionālās padomes priekÅ”sēdētāja. KopÅ” skolas laikiem esmu strādājusi kā brÄ«vprātÄ«gā, palÄ«dzot trÅ«cÄ«giem bērniem. Visi savienÄ«bas vadÄ«tāji ir brÄ«vprātÄ«gie, kas strādā bez atlÄ«dzÄ«bas. Reizēm mēs sniedzam arÄ« finansiālu ieguldÄ«jumu.

Senioru Balvas programma mudināja mani meklēt jaunas jomas, kurās varētu iesaistÄ«ties brÄ«vprātÄ«gajā darbā. Es piedalÄ«jos starptautiskā apmācÄ«bā par Zoom izmantoÅ”anu tieÅ”saistes sanāksmēs. Tagad es organizēju apmācÄ«bas dažiem vecāka gadagājuma cilvēkiem no pensionāru klubiem, kurus vadu. ApmācÄ«bas ir veltÄ«tas viedtālruņu, tālruņu un datoru izmantoÅ”anai, kā arÄ« interneta tulkoÅ”anai un Zoom izmantoÅ”anai konferenču sesijās. Es piedalÄ«jos projektā ā€žCome together!ā€ (Nākam kopā! ), ā€žSavienot cilvēkus pandēmijas laikā caur kultÅ«ru” – starptautiskā videokonferencē. Notika vēl viena ā€žNākam kopā!ā€ sesija, kurā tika prezentētas tautas un estrādes dziesmas, kā arÄ« kulinārijas video par ēdienu gatavoÅ”anu bulgāru svētkiem. Å Ä«s sesijas palÄ«dzēja vecāka gadagājuma cilvēkiem saglabāt savstarpējo saikni Covid krÄ«zes laikā. Es arÄ« iegādājos gobelēnu materiālus un mācÄ«ju sievietes, kuras pandēmijas laikā ilgu laiku bija palikuÅ”as mājās, darināt skaistus rokdarbus.

DāvināŔana ir Dieva dāvana katram cilvēkam! Esmu pateicÄ«ga Senioru Balvas programmai, kas ļauj mums parādÄ«t, ka mēs esam daudzi brÄ«vprātÄ«gie visā Eiropā un esam draugi, kas vienmēr gatavi palÄ«dzēt, kur vien palÄ«dzÄ«ba ir vajadzÄ«ga!